Info

Jo jag skulle vilja prata om känslan av att vara först uppe i kvarteret och springa på stilla gator. Eller tala om det mäktiga i att springa genom en tom nattstad, sånär som på en och annan ung person på väg till någon bar, medan andra borstar tänderna och tar på sig pyamasen.

Jag vill snacka om den karga känslan när man springer i djup snö i 15 minusgrader. Eller om ångestkänslan inför att kuta intervaller kl sex på morgonen på en tom löparbana, men framförallt om känslan efteråt som är bäst. Jag vill prata om tröskelträning, kortintervaller, tusingar, pulsmätning, terräng vs asfalt och hur många mil som är hälsosamt att springa i veckan. Och ja, skor, skor vill jag också prata om.

Jag vill prata om hur känslan i benen ändras under ett 3-milalopp och jag vill veta om det känns likadant i era ben. Och huvudet, jag vill prata om vad som händer i huvudet när man springer genom en skog i tre timmar. För det händer en massa och samtidigt ingenting.

Jag vill prata om hur det kan komma sig att stressen inte längre når en när man chockar den med motgiftet: löpning som jagar stressen all världens väg och ger nya krafter.

Jag vill prata om att surfa i smyg efter löparresor runtom i världen. Om resor till New York för det var så länge sen jag var där men helst vill jag bara åka dit för att springa Maraton. Och jag vill prata om just det, Maratonlopp. Om vilket som är roligast, jobbigast, skönast, varmast? Och om taktik, det måste vi prata om. Och om maten och uppladdningen innan man springer. Om vatten, energidryck och energigel.

Ja, det är en del jag vill prata om. Tack för att ni lyssnar. Jag återkommer snarast i ämnet.

Kommentarer

3 kommentarer

Post a comment
 1. Anonym #
  mars 12, 2012

  Bring it on Tove. Jag har en bok till dig. Och så är det långpanna på söndag. Råterräng.
  //A

 2. mars 12, 2012

  Men så trevligt med en bok! Då kan jag vältra mig. Och jo, råterrängen låter mycket bra. Är dock livrädd för att stuka foten…

 3. Anonym #
  mars 13, 2012

  maila mig ditt nummer på frostenson@gmail.com så kan jag svänga förbi med boken. Öga-fot koordinationen är bra att öva. Då trampar vi aldrig fel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS